Monthly Archives: juli 2011

Semester berättelse 2011

20111213-184848.jpg

Semesterhälsningar.
Hej på er, vi har nu kommit en bit ner i Tyskland.
Resan går bra och vi tog Öresundsbron till Danmark för att sedan fortsätta med färjan Rödby – Puttgarten.

Första natten stod vi utan för Walsrode fågelpark, där var tyst och lungt men lite regnigt.

Söndag förmiddag fortsätter vi vår resa mot sol och värme. Vi fortsätter ytterligare en stund på Autobahn då detta fungerar bra om man ligger i yttersta filen ihop med lastbilarna.

För att slippa de sega Kasselbackarna så kör vi av Autobahn innan och följer väg 27. En mycket vacker väg. Längs vägen så fanns det många som sålde körsbär, så vi köpte ett kilo. Väldigt gott.

På eftermiddagen kom vi fram till vårt nästa etappmål, Iphofen. Enligt reklamen ” eine weinstadt mit kultur”. Vi ställde husbilen på stellplatsen precis utanför stadsmuren. Här kostar det inget att stå och det finns tillgång till både vatten och toalett.
I och med att det var söndag så var det mesta stängt i staden men vi fick en vacker promenad och köpte en flaska rött lokalt vin som inte alls var dumt.

Vi har nu nått dagens mål Ravensburg, här skall vi imorgon besöka Carthago fabriken, dvs de som har gjort våran husbil.

20111213-185339.jpg

Semesterhälsningar 2.
I dag har vi besökt Carthago fabriken som även fick byta ut vår vatten pump som betedde sig lite underligt, vi fick ett trevligt bemötande och det var kul att se lite hur de gör en husbil idag, tyvärr kommer man inte in i själva fabriken men alla portar stod vidöppna så vi kunde kika in ändå.

När pumpbytet var klart körde vi till Gusthof badhutte utan för Tettnang.
När vi kom var det 28 gr i skuggan och en klarblå himmel, senare på kvällen fick vi både regn och åska. Ställplatsen ligger i anslutning till en camping med gasthause och swimmingpool, själva ställplatsen ligger i en park med gamla äppelträd och massor med blommor.

Tyvärr var det ganska dyrt att stå här så vi bestämde oss för att dra vidare till Scheidegg endast 35 km bort, vi sitter nu utanför och läser samt skriver till er i 25 gr värme.

Det är tyvärr svårt att komma åt internet, så vi får skicka när det ges möjlighet, detsamma gäller naturligtvis att ta emot mail.

Kram från oss.

Italien 27/6

I fredags förmiddag lämnade vi norra änden av Lagio Maggiore och följde den västra sidan ner mot Italien. En mycket vacker väg som slingrade sig mellan sjön och bergen. Lite senare körde vi på motorvägen som med tiden förde oss genom Po-deltat där vi hade ett femtiotal vita hägrar som höll till.

Stellplatsen i Finale Ligure var vårt mål denna dag. Det visade sig att denna Stellplats ligger granne med Medelhavet. Husbilen står parkerad ca 5 meter från vattnet. Vi har trivts så bra så vi står fortfarande kvar. Byn Finale ligger på gångavstånd med både affärer och restauranger så vi klarar oss. Vädret är perfekt, klarblå himmel och en temperatur under dagarna på 30 grader. Kvällarna är underbara, ca 23 grader, man vill helst inte gå och lägga sig. Per har badat flera gånger varje dag, vattnet håller runt 25 grader och är kristallklart.

20120729-185506.jpg

Dennis och Bellman håller sig helst i skuggan under bilen på dagarna där det är svalt och skönt.

Vi har tagit en massa foto, förhoppningsvis får ni med dem idag. Annars få ni se dem när vi kommer hem.

PS Vi har inte hört av Andreas så vi förutsätter att allt är bra.

Många semesterkramar

Moseldalen 8/7

Vi har kommit en bra bit norrut sedan vi skrev sist.

Dagen efter, den 28:e körde vi vidare mot San Remo där vi letade efter den glade bagaren men han hade slutat för dagen så vi hittade bara några bullar.
Resan gick sedan vidare genom Monte Carlo, Monaco och Nice. Kul att varit där men ingen möjlighet att parkera. Visade sig att prins Albert skulle gifta sig några dagar senare så det var mest kaos.

Vi tröttnade ganska fort på franska Rivieran så vid Cannes styrde vi norrut och sneddade över Provance-bergen mot Rhone-dalen.

Denna följde vi sedan norrut mot Alsace. Efter några dagar där styr vi norrut via Deutche wien-strasse mot Moseldalen där vi befinner oss sedan tre dagar tillbaka.

Vi har haft en otrolig tur med vädret, klarblå himmel och varm och skönt. Det var inte förren vi kom upp till Moseldalen som vi har fått växlande molnighet och några regndroppar.

Just nu sitter vi utanför husbilen och tittar ut över Mosel där båtarna passerar, hur mysigt som helst.

I morgon lovar värdergubbarna lite sämre väder så vi kör nog vidare norrut.

Allt är bra med oss, hoppas att det samma gäller er.

Semesterhälsningar från

Ann-Louise och Per

20111213-190833.jpg

Har nu sett att lyxkryssaren som kom förbi oss har fått stora rubriker i januari 2012.
Den heter Costa Concordia!

20120130-191758.jpg

juli 2011
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Fyll i din mail adress för att få uppdateringar om våra resor

Gör som 21 andra, prenumerera du med.

Etiketter