Ramatuelle och Saint Tropez

Alla bilder går att klicka på för större bild.

150617 

09:00 24° klarblå himmel.

Efter en lång frukost så tar vi scootern och kör upp till byn Ramatuelle som ligger på en höjd. Byn är byggt på ett mycket speciellt sätt, troligen med tanke på att den skulle kunna försvaras lätt. Enligt rykte så bor där idag mest kända rika människor som betalt renovering av gator mm. Byn består av många smala gator, alla varutransporter sker med handkraft och säckakärra. Överallt längs gatorna så finns det blommor, de flesta med en namnlapp på, tyvärr inte till så stor hjälp då namnen står på franska och latin. På vägen hem så passade vi på att handla lite frukt och grönsaker.

 

Vackra små gränder i Ramatuelle


   

Framåt kvällen så bestämde vi oss för att åka in till St Tropez tillsammans med Kjell och Catrin. Per fick jobb som scootertaxichaufför till damerna och Kjell tog sin elcykel. Att vandra runt i St Tropez är en upplevelse, alla stor båtar, dyra bilar, flotta restauranger mm. När det gäller kläder så går det bara att fönstershoppa, priserna är skyhöga. Tanken var att vi skulle äta en pizza på kvällen och vi fick leta rätt länge innan vi hittade en pizzeria som hade en pizza under 140 SEK. Till sist uppe på en liten tvärgata så fann vi det vi sökte och blev mätta och inte helt utfattiga.

 

Saint Tropez

  

  

Smala gränder i Saint Tropez

  

Kjells drömscooter.

  

 

150618

 

08:00 23° klarblå himmel.

Idag var dags för nya äventyr. Vi behövde handla lite mer och hade spanat in att det finns ett köpcentrum andra sidan om St Tropez. Att ha med scootern i husbilen är väldigt smidigt. Vi kan komma iväg utan att behöva plocka ihop allt och flytta den stora bilen och scootern kommer fram överallt. Innan vi gjorde vår planerade inköp så tog vi en extra sväng bort om St Maxime, en väldigt trevlig liten stad med bl.a en saluhall som sålde allt från fiskolja och skaldjur till vin och frukt. Vi kunde dock inte köpa några skaldjur för vi hade för långt att köra och det var varmt.

Köpcentrumet som vi hade spanat in var större än vi hade väntat oss. Mataffären var välsorterad, den hade verkligen det mesta. Äntligen så kunde det inhandlas semesterns första ostron.

 

 

150619

 

09:30 24° växlande molnighet.

Midsommarafton

Molnen skingrades ganska fort och solen skiner nu från en klarblå himmel. Som tur är så blåset det en svag vind som fläktar skönt. Dagens uppgift blir att inhandla jordgubbar. Per och Kjell tar scootern och kör till det köpcentrum som vi besökte i går.

Kvällen firades så som sig bör med nypotatis, matjessill, gräslök och lite goda drycker att skölja ner med. Måltiden avslutades med jordgubbar, socker och grädde.

  

Glad Midsommar.

 150620

 

09:30 24° klarblå himmel.

Framåt eftermiddagen så blåste det upp rejält så vi fick ta in markisen. Tyvärr är det folk som lämnar sina markiser ute när de åker iväg eller går ner till stranden. Ett flertal markiser var på väg att blåsa sönder men som tur var så gick det lyckligt.

En del av dagen har gått åt till att planer nästa rutt. Vi kommer att lämna Ramatuelle och den fina stranden i morgon förmiddag. Om vi i framtiden har vägarna förbi så kommer vi säkert att återvänd.

 

Privat yacht, utanför ställplatsen. OBS, missa inte helikoptern.

  
 

One Response to Ramatuelle och Saint Tropez

 • Nils Erik Frischenfeldt says:

  Hej
  Vi följer er resa med stort intresse då vi skall åka c:a 12veckor i höst .
  Det skulle var toppen om ni kunde komplettera reseberättelsen med koordinater på ställplatserna.
  Ha en fortsatt skön resa
  Hälsningar
  Nils Erik

juli 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Fyll i din mail adress för att få uppdateringar om våra resor

Gör som 21 andra, prenumerera du med.

Etiketter